Een hulpmiddel voor het omkeren van etherische transacties is nu live

Een door de Israëlische overheid gesteunde technische firma, Kirobo, is bezig met de herbestemming van haar uitvinding van Bitcoin naar Ethereum en ERC-20 penningen, rapporteert CoinDesk op 12 november.

Omkeren van ETH-transacties

Ze hebben nu een logische laag gebouwd – een Retrievable Transfer service, op het Ethereum netwerk om gebruikers te beschermen tegen menselijke fouten en het verzenden van transacties naar non-deposit smart contracten.

Zo kunnen ETH-transacties nu worden „opgehaald“ door de transactie te annuleren als er geld naar het verkeerde adres wordt gestuurd. Bovendien maakt de dienst testtransacties overbodig bij het overmaken van geld naar een derde partij volgens Kirobo’s CEO, Asaf Naim.

Gebruikers hoeven geen software te downloaden omdat de dienst rechtstreeks toegankelijk is via het webportaal van Kirobo. Ook wordt de transactie-informatie gecodeerd en lokaal beveiligd in de browser van de gebruiker.

MetaMask-portefeuille ondersteund

Beschikbaar voor MetaMask en portemonnees die het WalletConnect protocol ondersteunen, kunnen gebruikers op elk moment een transactie die naar het verkeerde adres is gestuurd, terugdraaien door het juiste wachtwoord in te voeren.

De ontvanger moet ook hetzelfde wachtwoord invoeren. Zo niet, dan wordt de transactie teruggedraaid. De verzender moet echter wel voorzichtig zijn. Het ophalen zal mislukken als de ontvanger al „munten heeft opgehaald“.

Hoe de Opvraagbare Overdrachtsdienst werkt

Voor het ophalen van munten moet de ontvanger de door de afzender verstrekte code invoeren. Als de code correct is, worden de munten gedeponeerd. Zo niet, dan blijft de transactie in afwachting van de verzender in de mempool. Wachtwoorden kunnen worden ingevoerd via een speciale Kirobo Wallet add-on of direct vanaf hun website.

Het team legt uit dat de service gebruik maakt van een gedeeltelijk escrow-model in de zin dat het gedecentraliseerd is vanaf de kant van de afzender maar gecentraliseerd vanaf de kant van de ontvanger.

Daarom, als Kirobo zou worden opgeheven, kunnen verzenders nog steeds transacties annuleren – alleen zolang de ontvanger niet het juiste wachtwoord heeft ingevoerd, met het claimen van munten. Het wachtwoord dat door de tech startup wordt gegenereerd, fungeert als de equalizer.

Gewoonlijk zijn blokkadetransacties onveranderlijk zonder een toepasselijke privésleutel. Miljoenen munten zijn opgesloten in ontoegankelijke portemonnees zonder privé-sleutel. Zolang gebruikers bestanden schuren en compatibele sleutels vinden, zullen ze voor altijd in de digitale ether zweven.

Begin dit jaar rapporteerde BTCManager over Peter Schiff – een gouden bug die de toegang tot zijn Bitcoin-portemonnee verloor ondanks het invoeren van het juiste wachtwoord.