We bekijken de Bitcoin-prijs, Ethereum-prijs en XRP-prijs voor de week van 22 januari 2021.

Naast fundamentals, vertrouwen we sterk op technische analyse om het algemene sentiment te beoordelen. Dit wordt bereikt door het identificeren van belangrijke steun- en weerstandsniveaus die handelaren en beleggers op de korte termijn in de gaten zullen houden.

Bitcoin-prijs

Op het moment van dit rapport staat de Bitcoin-prijs op $31.143. In de afgelopen week is de Bitcoin met 14% gedaald. Dit was geen verrassing, vooral na onze recente analyse waarin we de aanhoudende sell-off verwachtten. Ondanks dat Bitcoin System tot nu toe ~ 13,60% is gestegen, zijn de laatste twee weken zwaar geweest voor de stieren. In minder dan een maand tijd is BTC teruggevallen naar $31.000, nadat het 16 dagen geleden nog de all-time highs van $41.940 testte.

Technische analyse Bitcoin

Als u onze Bitcoin-analyse van vorige week leest, voorspelden we een scherpe sell-off als Bitcoin de steun van $39.000 zou afwijzen. Meer specifiek dachten we dat BTC de $ 29.300 steunniveaus zou kunnen testen als $ 39.000 zou worden verworpen. Deze theorie werd bewaarheid toen BTC getuige was van een zware sell-off na het verwerpen van steun. Na de prijsactie van vorige week, hebben we nu de belangrijkste steun- en weerstandsniveaus aangepast om in de gaten te houden voor volgende week.

Zolang de Bitcoin-prijs boven de steun van $29.300 kan blijven, denken wij dat het sentiment op korte termijn zal omslaan. Aan de andere kant, als BTC de steun van $29.300 verwerpt, verwachten we een nieuwe neerwaartse beweging. In dit scenario verwachten wij dat BTC op korte termijn de $25.300 steun zal testen. Het is belangrijk op te merken dat het Bitcoin-momentum nog steeds bearish is. De ROC indicator aan de onderkant van de grafiek duidt op bearish momentum. Zolang de ROC onder 0,00 staat, zal het BTC-momentum bearish blijven. Als de ROC deze week boven de 0.00 springt, kijk dan uit naar BTC stieren om de markt te betreden.

Ethereum Prijs

Op het moment van dit rapport wordt Ethereum momenteel verhandeld op $1.424. In tegenstelling tot Bitcoin, was de Ethereum prijs in staat om positieve groei te zien in de afgelopen week ( ~ 15,8% ). Toen Ethereum in de week van 15 januari op $1.100 handelde, schetste Visionary Financial dat de op een na grootste crypto per market cap op korte termijn waarschijnlijk zou outperformen. ETH is ~ 125% gestegen in de afgelopen maand, en ETH heeft zojuist zijn all-time high gekraakt een paar uur geleden ( $1.459 ).

Ethereum Technische Analyse

Zoals vermeld in de vorige Ethereum analyse, blijven wij bullish op de korte termijn. Wij geloven nog steeds met een hoge overtuiging dat ETH op korte termijn nieuwere all-time highs zal creëren. Gebaseerd op de prijsactie van vorige week, hebben wij belangrijke steun- en weerstandsniveaus aangepast.

Wij geloven dat Ethereum zal doorgaan met het creëren van nieuwere all-time highs tenzij $1.187 steun wordt verworpen. Elke downtrend die optreedt tussen de huidige prijs en dit steunniveau zal volgens ons worden beschouwd als genormaliseerde prijsactie. Integendeel, als ETH $1.187 steun zou verwerpen, zou dit op korte termijn een sterke sell-off kunnen uitlokken. Dit zou Ethereum naar $975 steunniveaus kunnen sturen. Desondanks blijft Ethereum deze week bullish. ROC, dat momentum aangeeft, is positief op dit moment. In tegenstelling tot Bitcoins technische cijfers, toont Ethereums ROC een bullish omgeving.

XRP Prijs

Op het moment van dit rapport wordt XRP momenteel verhandeld op $0,278. XRP heeft geconsolideerd in de afgelopen week en heeft slechts ~ 0,40% groei gezien. De op vier na grootste cryptocurrency naar market cap blijft de lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC verteren. Tijdens zijn 7-daagse consolidatie, is de enige belangrijke gebeurtenis die verband houdt met XRP dat Polkadot XRP omdraaide om de vierde grootste crypto te worden door marktkapitalisatie. Zoals vermeld in eerdere rapporten, hebben beleggers over de hele wereld een slice idee hoe de uitkomst tussen Ripple en de SEC eruit ziet.

Met XRP’s gedrag tijdens dit drama, lijkt het erop dat beleggers risicokapitaal blijven inzetten in de digitale activa. XRP biedt enkele van de grootste potentiële upsides in de markt op dit moment, maar dit komt met een hoop extra risico. In tegenstelling tot BTC en ETH die dit jaar hun all-time highs hebben doorbroken, is XRP nog steeds ~ 1.123% verwijderd van zijn all-time high van $3,40.

Technische analyse van XRP

Vergelijkbaar met onze recente XRP-analyse, geloven wij nog steeds dat XRP bullish blijft tenzij de $0,20 steun wordt verworpen. Sinds deze oorspronkelijke bewering een week geleden, is XRP blijven bouwen aan een opwaarts momentum. Veel van dit opwaartse momentum zal niet gerelateerd zijn aan de lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Het grootste deel van dit positieve sentiment zal komen van bullish prijsactie in ofwel Bitcoin of Ethereum. Het is belangrijk op te merken dat veel mensen die nu in de crypto ruimte stappen waarschijnlijk niet bekend zijn met de rechtszaak van Ripple. Wat zij zien in XRP is een manier om betrokken te raken in de crypto-markt tegen een fractie van de kosten.